orlistat zerofat 60cheap cialis sublingual onlinemotilium costocialis black 800mgorder motilium onlinemalegra 25
Appmia is especially created to monitor your beneath older children, employees, in addition to a mobile phone that you really personal. But before applying this Application like a observing device in your unit, make certain you are delivering every one of the necessary the specifics of this Application on the end user of the phone. It's user's responsibility to adhere to all the suitable legal guidelines of the nation with regards to using Appmia Application. For those who have any concerns, remember to 1st speak to your local lawyer before by using email tracking for gmail just about the most enhanced mobile monitoring and tracking software�s designed to confidentially history texts or track phone data from the defined mobile phone. The software program is extremely feature loaded and usually takes less than a minute to install. All you want do is mount the applying onto the cell phone of the person you desire to watch.

Category Archives: Editorial

Editorial – romanii din strainatate

Uniunea Eurasiatică a lui Putin – fisurile unei copii nereușite a UE

Published by:

vladimir putin si uniunea euroasiatica

Andrei Rădescu, redactor-șef adjunct la România Breaking News, a publicat un articol în care analizează problemele cu care se confruntă, încă din primele luni ale existenței sale, Uniunea Economică Euroasiatică. Este vorba de proiectul prin care Vladimir Putin încearcă să imite și să contracareze în același timp Uniunea Europeană, grupând în jurul Rusiei (cel puțin în intenție) o serie de state, precum Belarus și Kazahstan (membri fondatori) Armenia sau Kârgâzstan. Continue reading

Liberalismul roșu sau cum să îmbătrânești mizerabil: Călin Popescu Tăriceanu și Teodor Meleșcanu

Published by:

traseisti tariceanu melescanu

Deși Victor Ponta e marele învins și cel care a pierdut alegerile la un scor lamentabil, cele mai grotești personaje ale acestei povești politice rămân, fără nici o umbră de îndoială, cei doi foști liberali transformați, la bătrânețe, în triste marionete ale partidului roșu: Călin Popescu Tăriceanu și Teodor Meleșcanu. Continue reading

De la incompetenta lui Corlatean, la nesimtirea lui Melescanu – ce se intampla cand un plagiator numeste ministri

Published by:

vot diaspora romaneasca

După ce ieri dădea asigurări ferme că toți românii din străinătate vor putea să voteze, Teodor Meleșcanu a făcut, după o plimbare inutilă la Paris, una din cele mai nesimțite declarații văzute vreodată în politica românească. Astfel, ministrul incapabil să organizeze alegerile s-a transformat în ghid turistic, recomandându-le românilor să meargă să voteze la Nancy, „mai ales că este un oraș superb, leagănul art nouveau care s-a creat în Franța și care este bine cunoscut și în Romania“ Continue reading

Rea-vointa sau incompetenta? Ambele! – cine si-a batut joc de votul romanilor din Diaspora

Published by:

alegeri diaspora

Huiduit la Madrid în urmă cu numai două săptămâni, la ieșirea dintr-o biserică în care luase numele Domnului în campanie, Victor Ponta poate fi bănuit, pe bună-dreptate, de faptul că a ținut neapărat să le plătească o poliță, golănește, românilor din Diaspora. Mai ales că aceiași români din Diaspora îi acordaseră partidului roșu doar 11,04% din voturi, la alegerile europarlamentare din această primăvară. Continue reading

Analiza Regard sur l’Est: de ce vor sarbii, moldovenii si ucrainienii cetatenia romana?

Published by:

cetatenia romana

Regard sur l’Est este o revistă online franceză, specializată pe țările din spațiul fost comunist: Europa Centrală și de Est, Rusia, Caucazul și Asia Centrală. Revista a apărut în 1996, până în 2003 a fost publicată și pe hârtie, iar de atunci apare exclusiv în format online.

Pe 15 septembrie, pe site a apărut o analiză referitoare la atracția reprezentată de cetățenia română pentru locuitorii statelor vecine ne-membre UE, analiză semnată de Julien Danero Iglesias, cercetător post-doctoral la Universitatea Liberă din Bruxelles și membru al echipei Regard sur l’Est. Continue reading

Romanii de pretutindeni? Ia mai da-i in PPDD pe toti!

Published by:

romanii de pretutindeni

Ca de fiecare dată până acum, PSD a pierdut fără drept de apel competiția electorală din diaspora. La alegerile europarlamentare, românii din străinătate i-au acordat partidului condus de Victor Ponta fix 11,04% din voturi. PMP-ul lui Udrea a fost preferatul Diasporei românești, cu 28,63%, iar pe al doilea loc s-au clasat democrat-liberalii lui Blaga, cu 15,71%. Continue reading

Geoana si Ponta, aceste marionete care danseaza pe muzica lui Basescu

Published by:

traian basescu in israel

„Când Dumnezeu a rânduit ca un om să moară într-un loc anume, va face ca pașii acelui om să îl poarte exact acolo“ ne asigură Frank Herbert, în „Dune“. În decembrie 2009, pașii l-au purtat pe Mircea Geoană la vila lui Vântu. Se dusese acolo ca să se „relaxeze“, după ce Traian Băsescu vorbise luni întregi despre legăturile liderului PSD cu mogulii. S-a relaxat total – a fost sfârșitul lui ca om politic de prim rang, în ciuda câte unei declarații războinice care mai răzbate uneori, timid, dintre pepenii de la Dăbuleni. Continue reading

Le Monde analizeaza revolutia din Ucraina: de ce 2014 nu seamana cu 1989, in Europa de Est

Published by:

comparatie revolutia romana revolutia ucrainiana

comparatie revolutia romana revolutia ucrainianaRevoluția din Ucraina a atras atenția întregii lumi și, datorită apropierii geografice dar și altor asemănări, le-a amintit multora căderea regimurilor comuniste est-europene în 1989 și în special revoluția română, țara noastră fiind singura în care înlocuirea regimului a avut loc pe cale violentă, iar fostul conducător a fost executat.

Cotidianul francez Le Monde analizează, în ediția electronică de luni, 24 februarie, situația actuală din Ucraina și, realizând o comparație cu evenimentele din urmă cu un sfert de secol, ajunge la concluzia că există mai multe deosebiri decât asemănări.

Confruntările violente din Ucraina „amintesc scenele de război civil de pe străzile din București, care au grăbit căderea lui Nicolae Ceaușescu, a cărui execuție sumară, în ziua de Crăciun, a marcat epilogul sângeros al dictaturilor comuniste europene“ – subliniază autorul articolului, Yves-Michel Riols.

[adsenseyu1]

Atunci, ca și acum, a fost și este vorba despre respingerea unui sistem în același timp autoritar și incompetent și de refuzul unei puteri oarbe si surde. Odinioară la Varșovia, Bratislava, București sau Budapesta, în prezent la Kiev, se vorbește despre dorința de a trăi o viață normală, într-o țară normală.

Asemănările se opresc însă aici – arată editorialistul francez –, scoțând la lumină diferențele multiple. În primul rând, este amintit faptul că liderii comuniști nu mai aveau, în 1989, nici o susținere reală din partea populației, după 40 de ani de comunism care dusese la o sărăcire extremă: „polonezii stăteau la coadă în fața magazinelor goale, iar cei mai mulți dintre români nu au descoperit gustul portocalelor decât după 1989“. În schimb, Ianukovici dispune încă de sprijin,în anumite regiuni din Ucraina.

A doua diferență constă, în viziunea Le Monde, în faptul că unele state comuniste, și în primul rând Polonia,dispuneau în 1989 de o soluție de rezervă, de o opoziție care avea în spate aproape un deceniu de rezistență (Mișcarea Solidaritatea) și de o societate civilă organizată. Nu este cazul Ucrainei de astăzi – și, adăugăm noi, nu era nici cazul României din 1989.

Apoi, bineînțeles, contextul internațional este total diferit. Pentru statele europene foste comuniste, Uniunea Europeană și NATO au reprezentat simboluri ale prosperității și securității, acceptate ca atare de întreaga populație a țărilor respective. Nu este cazul, în Ucraina de astăzi.

În fine, în fostele țări comuniste a existat un compromis tacit între foștii lideri comuniști (care au acceptat, cu excepția lui Ceaușescu, să abandoneze puterea) și noii conducători, care le-au garantat celor dintâi o bătrânețe liniștită și absența unui proces al comunismului,după modelul procesului de la Nurnberg, în care au fost judecați naziștii.

Articolul din Le Monde nu se încheie cu o concluzie fermă, ci sub semnul întrebării: zilele următoare vor dovedi dacă actuala insurecție ucrainiană va însemna doar o schimbare a celor care dețin puterea sau o adevărată schimbare de regim politic, așa cum s-au petrecut lucrurile în 1989 în Europa de Est, inclusiv în România.

[adsenseyu1]

motilium online kaufenavanafil no brasil

Diaspora romaneasca, intre tacerea majoritatii si spectacolul extremelor din ziare

Published by:

romania extremelor

15 români trăiau într-un wc dezafectat, la Londra. Furau curent electric din reţeaua oraşului, cu care alimentau, printre altele, un laptop şi un cuptor cu microunde ascunse printre pisoare.

Tot la Londra, designerul român Cristina Sabaiduc participă la Săptămâna Modei, cu o colecţie sofisticată, creată special pentru „femeia excentrică şi stilată“ din metropolele secolului XXI.

În Franţa, un parizian sătul de romii veniţi din România, care dorm pe trotuar, îi atacă cu acid sulfuric.

În paralel, soţii Mihai şi Mariana Gavaza organizează, tot la Paris, o expoziţie reunind creaţiile celor mai talentaţi pictori români contemporani.

Cine sunt românii din străinătate, care e România reală, cea de pe catwalk şi din sălile de expoziţie sau cea din wc-uri şi de pe saltelele aşezate pe trotuar?

Jurnalistul britanic Michael Bird remarca orientarea extremă a presei de la Londra, atunci când vine vorba despre români. Dacă e să ne luăm după Daily Mail – spune el – România e o ţară de „bordele, cai bolnavi, câini înfometaţi“, iar românii merg în Anglia să îi fure pe „harnicii cetăţeni ai Marii Britanii“. Dacă citeşti însă The Guardian, românii din străinătate sunt „studenţi străluciţi, destinaţi să ajungă secretari generali la ONU sau CEO la Apple“.

Bird e de părere că „unii sunt grozavi, alţii sunt naşpa“ şi face o listă – simplistă, după cum singur recunoaşte – cu ce îi place şi ce nu îi place la români.

Cred însă că adevărata Românie – de acasă şi din străinătate – apare în adevărata lumină doar dacă renunţăm la împărţirea în ce ne place şi ce nu şi la ştirile din ziare, menite nu atât să prezinte situaţia reală, cât să facă tiraj şi să creeze spectacol.

Iar românii adevăraţi sunt cei care nu apar niciodată în ziare – lucru dovedit de un calcul banal. În fiecare zi, 10 români ne fac de râs ţara, apărând ca infractori, cerşetori sau proscrişi în paginile câte unui ziar din străinătate. Tot în fiecare zi, măcar unul sau doi câştigă o olimpiadă internaţională, inventează ceva nemaivăzut sau urcă pe scene, aplaudat de arene întregi. Dacă acceptăm aceste cifre medii şi chiar le rotunjim puţin, înseamnă că, anual, 4 000 de concetăţeni se acoperă de ridicol, iar 1 000 ne fac să vorbim despre ei cu mândrie.

Ce înseamnă însă aceste cifre, când diaspora românească e formată, după cele mai timide calcule, din cel puţin 4 000 000 de oameni? Puţin peste 0,1%.

Adevărata Românie din străinătate e România tăcută, a celor 99,9% care nu apar niciodată în ziare, pentru că sunt ocupaţi să muncească şi să trăiască.

 Cristian Ene

romania extremelor

motilium siropavana online

buy cialis sublingual cheap cheapest motilium